Facturatie

FacturatieIedere ondernemer, hoe klein ook, krijgt te maken met facturatie. Dit is immers de enige manier om van jouw klanten en opdrachtgevers geld te krijgen. En niet alleen voor je inkomsten moet je facturen opstellen, je zult deze zelf ook krijgen voor kosten die jij voor je bedrijf gemaakt hebt. Dit alles moet je dan weer netjes bijhouden in een boekhouding, zodat altijd te achterhalen is wat je inkomsten en uitgaven in een bepaald jaar of zelfs in een bepaald kwartaal waren. Veel ondernemers worden niet direct enthousiast bij het woord facturatie. Natuurlijk willen ze hun geld wel binnen krijgen, maar het opstellen van de factuur en het inboeken ervan in de administratie dat is niet echt hun favoriete klusje. Dat is ook niet verwonderlijk, je hart ligt immers op een andere plek, bij andere werktaken. Je bent niet voor jezelf begonnen om te kunnen administreren, maar je moet het wel doen! Dat kan soms vervelend zijn, het is echt zo’n klusje wat je voor je uit kunt blijven schuiven. Toch is een goed overzicht van belang. Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de facturatie, maar wil je hier niet iemand voor inhuren? Maak dan gebruik van het programma van Faktum Factuur!

Facturatie wordt gemakkelijker

Wat vinden veel mensen nu zo lastig aan de facturatie? Dat zijn eigenlijk een paar punten, zoals:

  • het vermelden van alle juiste gegevens
  • het goed opvoeren van de kosten en de btw
  • het in de gaten houden van de betalingstermijn
  • het goed verwerken van de facturen in de administratie

Als je dit allemaal handmatig moet doen, dan kan er ook zeker eens een keer een foutje in een rekening sluipen. Dat is natuurlijk knullig. Je wilt niet te weinig betaald krijgen, maar je klant teveel in rekening brengen is ook geen goede reclame. Ook al herstel je het zo snel mogelijk, het komt toch altijd wat slordig over en dat is niet goed voor de naam van jouw bedrijf. Wil jij dat jouw facturatie gemakkelijker gaat en dat de kans op fouten een stuk kleiner is, dan is het zeker raadzaam om van de genoemde software gebruik te maken! Dit programma werkt echt eenvoudig, ook computerleken kunnen er heel goed mee uit de voeten. Zo kun je het proces van facturatie een stuk gemakkelijker maken voor jezelf en dat is natuurlijk altijd fijn!

Naar eigen wens

Het fijne van dit programma voor facturatie is dat je veel zaken naar eigen wens in kunt stellen. Zo kun je bijvoorbeeld een eigen opmaak maken, waarin al jouw bedrijfsgegevens staan en waar ook jouw huisstijl in verwerkt is. Als je dit één keer hebt gedaan, dan kun je hier vervolgens keer op keer gemakkelijk gebruik van maken! De software biedt voor het creëren van de opmaak verschillende sjablonen, om het jou nog gemakkelijker te maken. Ook kun je zelf instellen wat de btw-percentages zijn en de betalingstermijnen. Op deze manier wordt een groot deel van de facturatie geautomatiseerd, wat jou veel werk scheelt! Bovendien kan het programma aangeven wanneer facturen betaald dienen te zijn. Zo zie jij niet zomaar meer over het hoofd dat een factuur nog steeds open staat en kun jij sneller een herinnering sturen. Dit verkleint het risico dat jij veel te laat betaald krijgt flink, net als het feit dat iemand helemaal vergeet jou te betalen en jij ook vergeet een herinnering of aanmaning te sturen! Ben jij nieuwsgierig naar hoe dit werkt en of het iets voor jou is? Je kunt dit programma voor facturatie gratis uitproberen door het te downloaden via faktumfactuur.nl!