Ongediertebestrijding, waar moet ik aan denken?

Wanneer je last hebt van ongedierte, dan zijn er altijd dingen waar je zelf aan kunt denken. Een eenvoudige manier om ongediertebestrijding uit te voeren is het voorkomen dat ze binnen kunnen komen. Door kieren, naden en gaten te dichten, kan je veel knagende en kruipende beestjes al tegen houden. Muggen kunnen niet door een goed afgesloten hor komen. Muizen die maar een halve centimeter nodig hebben, worden al snel buitengesloten door het goed afdichten van kieren en gaten. Voedsel goed opruimen en opruimen op plaatsen waar geen ongedierte bij kan komen. Daarnaast kan je voor veel andere ongedierteplagen ook de natuurlijke vijanden van de dieren opzoeken om ze te bestrijden, denk hierbij aan:

  • Bladluizen en lieveheersbeestjes
  • Spinnen en muggen, vliegen, zilvervisjes
  • Katten en muizen
  • Lavendel en fruitvliegjes

Maak je tuin vriendelijk voor vogels, egels en kikkers, deze zullen je ook helpen met het opruimen van wespen, muggen en slakken. Ongediertebestrijding hoeft dus lang niet altijd met vallen, vergif of bestrijdingsmiddel.

Ongediertebestrijding, ik kan het zelf niet meer aan

Wanneer je last hebt van een muis of twee, is het vaak nog wel af te handelen door je spullen goed op te ruimen of door een val te zetten. Maar heb je niet de mogelijkheden om vallen te laten staan of om gif te gebruiken, dan kunnen twee muizen al snel twintig muizen worden. En dan kan je spreken van een plaag. Dan heb je wel degelijke goede ongediertebestrijding nodig. Bij Beestjes Kwijt weten ze alles van ongediertebestrijding af en je kunt hier eenvoudig een afspraak maken dat er iemand bij je langskomt voor een inspectie, waarna er een plan van aanpak zal worden bedacht. In de meeste gevallen zal dit een combinatie zijn van goede hygiëne, het afdichten van plekken waar de muizen naar binnen kunnen en in de meeste gevallen gebruik van gif. Na een behandeling zal je geduldig moeten zijn, het kan bij een grote muizenplaag enkele nabehandelingen kosten voordat je muisvrij bent. Maar in de meeste gevallen zal je twee tot drie weken geduld moeten hebben. Als je daarna geen sporen meer tegenkomt van muizen, dan is de ongediertebestrijding succesvol geweest. Op de website van Beestjes Kwijt kan je alle informatie vinden over ongediertebestrijding. Of dit nu muizen zijn of bijvoorbeeld vlooien beestjeskwijt.nl.

Ongediertebestrijding, dat kan ook preventief

Voorkomen is in de meeste gevallen beter dan genezen. Zijn er mensen in de buurt die last hebben van muizen? Ga dan preventief te werk om te voorkomen dat ze bij jou binnen komen. Ook bij preventieve ongediertebestrijding kunnen ze je bij Beestjes Kwijt helpen. Zo kan je zelfs iemand tot acht keer per jaar laten komen om te kijken of je preventieplan nog werkt en up-to-date is. Zo kunnen problemen vroegtijdig opgemerkt worden en kan een ongedierteplaag worden voorkomen. Ook als je op het zakelijke vlak last hebt van ongedierte, kan je een preventieplan laten opstellen, of discreet iemand langs laten komen die ongediertebestrijding zal uitvoeren. In alle gevallen zal er een logboek bijgehouden worden, zodat je op elk moment inzage hebt wat er wanneer gedaan is. Dat is gemakkelijk: mochten er dan acuut problemen ontstaan dan kan daar direct op ingehaakt worden. Of als een bepaalde aanpak niet werkt, dan kan er direct gekeken worden naar een ander plan van aanpak. Er wordt in alle gevallen gewerkt volgens de Nederlandse en Europese regelgevingen, waardoor er geen middelen gebruikt worden die schadelijk zijn voor de omgeving – behalve dan voor het ongedierte. En dat is natuurlijk precies hoe het wél werkt.

Lees meer…