Op gezonde en actieve wijze afvallen met een goede spinningfiets

Als je te kampen hebt met overgewicht of wanneer je je gewoon niet fit voelt, dan is het zaak dat je in beweging komt. Een gebrek aan energie, overgewicht en een gevoel van lusteloosheid is allemaal (deels) te wijten aan een gebrek aan energie. Je kunt zelfs spreken over een zekere samenhang waarbij de bovenstaande factoren elkaar versterken. Niet bewegen leidt immers tot minder energie. Doordat je minder energie hebt, heb je ook minder zin en lust om dingen te ondernemen. Omdat je geen dingen onderneemt, beweeg je ook niet waardoor je energie nog verder afneemt. Niet bewegen leidt echter weer tot overgewicht en overgewicht duidt op een ongezond lichaam. Een ongezond lichaam beschikt over minder energie en dus heb je in een dergelijk lichaam minder zin om te bewegen. Zo versterken deze factoren elkaar en daardoor is het ook lastig om daar als het ware doorheen te breken. Je wilt immers wel afvallen, maar daar heb je de energie niet voor juist omdat je last hebt van overgewicht. Je kunt immers niet van de een op de andere dag heel explosief gaan bewegen. Dat is een doel dat je kunt nastreven, maar voordat je dat doel bereikt, moet je wel veel obstakels overwinnen. Het grootste obstakel is je eigen motivatie en je gebrek aan energie om die motivatie als het ware te activeren. Het is echter belangrijk dat je niet je toevlucht zoekt in ongezonde methodes. Op de site van verantwoord-afvallen.nl vind je meer informatie over gezonde methodes. Als je wilt afvallen en gezond wilt worden, dan moet je ook gezonde methodes gebruiken. Maar het moet ook toegankelijk zijn en dus is het een idee om bijvoorbeeld een spinningfiets te kopen. Deze kun je immers gemakkelijk thuis ergens neerzetten. Het enige dat je hoeft te doen als je wilt bewegen is op de fiets gaan zitten en fietsen. De drempel is dan ook vrij laag. Je hoeft niet helemaal naar de sportschool te reizen, je hoeft niet per se eerst van alles klaar te zetten en je hoeft ook geen voorbereidingen te treffen. Je kunt gewoon gaan fietsen op de spinningfiets. Om je af te leiden van het saaie karakter van een spinningfiets, je fietst immers nergens naar toe, kun je de fiets voor de tv plaatsen. Terwijl je je favoriete series op Netflix kijkt, kun je tegelijkertijd lekker actief bezig zijn. De tijd gaat daardoor een stuk sneller, waardoor je het fietsen ook makkelijk heel lang volhoudt. Als je dit dagelijks doet, kun je de weerstand langzaamaan verhogen en zo steeds fanatieker gaan fietsen. Het is alleen wel belangrijk dat je een goede spinningfiets in huis haalt. Hiervoor kun je ook terecht op de site van verantwoord-afvallen.nl.

Kijk snel op de site om te ontdekken waar je terecht kunt voor een spinningfiets

Spinningfietsen komen in verschillende soorten en maten. Het is dan ook van belang dat je er eentje koopt die bij jou en jouw doeleinden past. Iemand die al heel fanatiek fietst en in vorm is, die heeft een andere spinningfiets nodig dan iemand die net begint. Op de site van verantwoord-afvallen.nl vind je bijvoorbeeld een top 20 met de beste spinningfietsen. 

Waar je op moet letten bij de aanschaf van spinningfietsen

Als je een spinningfiets wilt aanschaffen, dan moet je op verschillende dingen letten. Ook hier lees je meer over op de website. Zo moet je bijvoorbeeld letten op factoren als: 

  • De aandrijving
  • Het trapsysteem
  • De trainingscomputer